Darilni paket bučnega olja, čokolad in vina
(Kocbek)

  Darilni paket bučnega olja in čokolad Kocbek ter vina Mezzo Forte Santomas vsebuje 250 ml Štajersko prekmurskega bučnega olja, dve 50 g temni čokoladi in 375 ml vina Mezzo Forte Santomas, zapakirano v lični darilni embalaži.
  Več informacij

  Cena z DDV:
  33,90 €
  - +

  Dobavljivost: Na zalogi pri dobavitelju

  Predviden datum dostave: ponedeljek, 1.6.2020

  Predviden datum dostave je zgolj informativen. Vedno se trudimo, da naročene izdelke prejmete čimprej. Za dostavo naših paketov skrbi podjetje DPD, ki dostavo praviloma vrši v dopoldanskem času. Več o dostavi

  • Darilni paket bučnega olja in čokolad Kocbek ter vina

   Darilni paket bučnega olja in čokolad Kocbek ter vina Mezzo Forte Santomas vsebuje 250 ml Štajersko prekmurskega bučnega olja, dve 50 g temni čokoladi in 375 ml vina Mezzo Forte Santomas, zapakirano v lični darilni embalaži.

   Lepo darilo za vse ljubiteljice in ljubitelje kulinarike.

   Vsebina paketa:

   • Štajersko prekmursko bučno olje Kocbek - 250 ml
   • Ročno izdelana temna čokolada s praženimi bučnimi semeni in oljem Kocbek - 50 g
   • Ročno izdelana temna čokolada s figami in refoškom - 50 g
   • Vino Mezzo Forte Santomas - 375 ml

   Štajersko prekmursko bučno olje Kocbek

   Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija je zaščiteno ime za bučno olje v EU in je pridelano iz bučnih semen najboljše kvalitete s temeljitim nadzorom proizvodnega procesa po tradicionalnem postopku. Glede na pridobivanje ostalih rastlinskih olj je predelava bučnih semen v Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija specifična in različna. Olje je pridobljeno z mehanskim procesom in z uporabo toplote, brez uporabe in dodajanja aditivov, rezultat česar je visoko kvalitetno bučno olje. Olje ima ugodno maščobno kislinsko sestavo, in sicer vsebuje okrog 20% nasičenih maščobnih kislin, okrog 30% mono nenasičenih maščobnih kislin in okrog 50% poli nenasičenih maščobnih kislin. Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija je bogat vir tokoferolov, kajti olje vsebuje okrog 40 mg vitamina E v 100 g olja.

   Temna čokolada s praženimi bučnimi semeni in oljem

   Čokolada je ročno izdelana in ima najmanj 54% kakavovega deleža.
   Čokoladi so dodana rahlo slana, ročno prebrana pražena bučna semena in bučno olje.
   Harmonija avtohtonih slovenskih okusov.

   Temna čokolada s figami in refoškom

   Čokolada je ročno izdelana in ima najmanj 54% kakavovega deleža.
   Čokoladi so dodane domače fige in vino Refošk.

   Vino Mezzo Forte Santomas

   Santomas Mezzo Forte je zvrst, narejena iz sort refošk, merlot in cabernet sauvignon, ki so jih macerirali približno 7 dni v potopnih rototankih. Vino je 18 mesecev zorelo v večjih hrastovih sodih oziroma v rabljenih francoskih barrrique sodih.

   Vino srednjega telesa. Sveže in elegantno, izjemno živahno, mladostno, a vendarle resno. Zaznamo okus po likerju iz črnega ribeza in gozdnih sadežih. Elegantni tanini, lepo zaokroženi. Alkohol in kisline v lepem ravnovesju. V pookusu ostaja okus po črnem jagodičevju in tobaku (enolog Claude Gros, Narbonne).

   Oljarna Kocbek

   Zgodba oljarne Kocbek se je začela davnega leta 1929, ko se je Alojz Kocbek s svojo ženo Antonijo odločil za proizvodnjo najkvalitetnejših olj. Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK.

   Olja proizvajajo iz izbranih in prečiščenih semen z najmanj 98% čistostjo, po naravnem postopku, brez kakršnihkoli dodatkov (barvil, antioksidantov,...). Njihova posebnost so hladno stiskana olja, predvsem hladno stiskano bučno olje, z leti pa so v svojo ponudbo dodali tudi druge izdelke, med drugimi tudi kvalitetne ročno izdelane čokolade.

  14 ostali izdelki v isti kategoriji: