Kava Escobar - Kolumbija RIO MAGDALENA Povečaj

Kava Escobar - Kolumbija RIO MAGDALENA

Kava iz kolumbijske pokrajine Huila ima bogato teksturo in zelo uravnotežno kislost. Do izraza prihajajo okusi agrumov, karamele in datlov s pookusom temne čokolade in rozin.
Več informacij

Cena z DDV:
5,30 €
- +

Dobavljivost: Na zalogi pri dobavitelju

Predviden datum dostave: četrtek, 25.4.2024

Predviden datum dostave je zgolj informativen. Vedno se trudimo, da naročene izdelke prejmete čimprej. Za dostavo naših paketov skrbi podjetje DPD, ki dostavo praviloma vrši v dopoldanskem času. Več o dostavi

  • Kava Escobar - Kolumbija RIO MAGDALENA

    Huila je pokrajina na jugozahodu Kolumbije. Skozi celotno pokrajino se vije reka z imenom Rio Magdalena, prav tako se na tem območju nahaja drugi najvišji kolumbijski vrh Nevado del Huila. Regija ima zelo živahno kmetijstvo, saj so naravni pogoji zelo dobri. Povprečna letna temperatura je okoli 20 stopinj Celzija, zemlja pa vsebuje vrsto bogatih mineralnih snovi.

    Kavni nasadi poimenovani po reki Rio Magdalena se od rečnih bregov vzpenjajo na pobočja višjih okoliških gorski verig. Sezona obiranja kave traja od aprila do septembra. Kava raste v senci visokih dreves, ki jih domačini imenujejo ceiba. Kava prihaja z več farm, ki se nahajajo na nadmorskih višinah 1450 – 1600 metrov. Zrele kavne češnje so ročno obrane, večinoma kavo obirajo ženske iz okoliških naselij, nato sledi mokro procesiranje, v okviru katerega poteka tudi fermentacija. Kavni ovoji so sprani s pomočjo čiste gorske vode, nato pa kavna zrna posušijo na soncu na betonskih dvoriščih.

    Regija
    pokrajina Huila

    Sorta
    Caturra

    Okus in aroma
    karamela, agrumi, datlji, temna čokolada, rozine

17 ostali izdelki v isti kategoriji: