Družabna igra, Pylos Povečaj

Družabna igra, Pylos

Pylos temelji na zlaganju kroglic, a ima zanimiva pravila: če kroglice premišljeno in spretno dodajamo, jih lahko tudi odvzamemo – s tem pa si zagotovimo možnost zmage.
Več informacij

Cena z DDV:
29,90 €
- +

Dobavljivost: Zadnji kosi na zalogi

Predviden datum dostave: torek, 30.4.2024

Predviden datum dostave je zgolj informativen. Vedno se trudimo, da naročene izdelke prejmete čimprej. Za dostavo naših paketov skrbi podjetje DPD, ki dostavo praviloma vrši v dopoldanskem času. Več o dostavi

  • Pylos spada med tiste družabne igre, v katerih bi se zagotovo odlično odrezali Stari Egipčani. Zakaj? Ker je pri njej treba graditi piramido – in to ne iz v pravilne kocke izklesanih kamnov, temveč iz majhnih kroglic!

    Pylos izjemno hitro prevzame mlade in malo manj mlade, saj se z njo radi kratkočasijo tako otroci kot odrasli. Gre za igro, ki temelji na zlaganju kroglic, a ima zanimiva pravila: če kroglice premišljeno in spretno dodajamo, jih lahko tudi odvzamemo – s tem pa si zagotovimo možnost zmage. In zmaga seveda tisti, ki je najbolj bister, najbolj zvit in prefrigan, ki zna najbolje načrtovati in zgrabiti vsako priložnost.

    Pylos je miselna igra, ki jo igramo na plošči s 5x5 vdolbinicami za kroglice. Enemu igralcu pripadajo svetle, drugemu temne, in izmenično jih polagata v vdolbinice, da bi ustvarila piramido. A pozor – zmaga tisti, ki mu bo ob zaključku igre ostalo največ kroglic! Kako je to mogoče? Zgolj na en način. Če kroglice zlagate tako dobro, da štiri razporedite v kvadrat, lahko z igralne plošče takoj poberete dve svoji prosti kroglici. Če nasprotni igralec zaključi skupino štirih v kvadrat razporejenih kroglic različne barve, pa lahko njegovo nepazljivost izkoristite za to, da poberete svojo prosto kroglico s plošče in jo postavite na vrh – tako ustvarite naslednji nivo.

    Pri igri torej ves čas malo odvzemamo in malo dodajamo, pri čemer je treba biti previden, da ne bi odvzeli ali dodali tako, da bi to nasprotnik lahko izkoristil. Da je igra zanimiva tako manj izkušenim jo lahko igramo tudi v nekoliko lažji »otroški verziji« (čeprav ne dvomimo, da bodo otroci slej kot prej premagali odrasle,), najbolj izkušeni pa se lahko lotijo še različice s sestavljanjem kroglic v vrsto po štiri (na prvem nivoju) ali v vrsto po tri kroglice (na drugem nivoju).

    Kdo bo zmagal? Nikoli se ne ve! Tako kot vse miselne družabne igre, je namreč tudi Pylos odvisna tako od malih sivih celic kot od kančka sreče.

    • Igra za 2 igralca.
    • Trajanje: 5 – 20 minut.

30 ostali izdelki v isti kategoriji: