Knjiga Sramota gospe Robinson (Mrs. Robinson's disgrace) Povečaj

Knjiga Sramota gospe Robinson
(Mrs. Robinson's disgrace)

  Sramota gospe Robinson je vznemirljiva, resnična zgodba o ljubezni in sanjarjenju, o puritanski družbi in krhkih mejah zasebnosti.
  Več informacij

  Cena z DDV:
  32,55 €
  - +

  Dobavljivost: Na zalogi pri dobavitelju

  Predviden datum dostave: četrtek, 24.6.2021

  Predviden datum dostave je zgolj informativen. Vedno se trudimo, da naročene izdelke prejmete čimprej. Za dostavo naših paketov skrbi podjetje DPD, ki dostavo praviloma vrši v dopoldanskem času. Več o dostavi

  • Ko je Isabella Robinson na zabavi leta 1850 spoznala elegantnega Edwarda Lana, je bila nad njim očarana. “Zanimiv je,” je zapisala v svoj intimni dnevnik, kamor je izlivala vse svoje srce: od razočaranja nad grabežljivim in pustim možem do hrepenenja po ljubezni, strasteh in osebni rasti …

   Dnevnik je pozneje služil kot dokaz za njeno prešuštvo v eni od najbolj razvpitih razvez 19. stoletja: brali so ga na sodišču, objavljali so ga takratni časopisi. Tedanjemu moralno dvoličnemu svetu je razkril vse njene škandalozne skrivnosti.

   Sramota gospe Robinson je vznemirljiva, resnična zgodba o ljubezni in sanjarjenju, o puritanski družbi in krhkih mejah zasebnosti.

   Pisateljica oživi celovito osebnost ženske in utrip stroge viktorijanske družbe. Roman odpira številna, še danes aktualna vprašanja o položaju ženske, razpadu zakonske zveze, delitvi premoženja in otrok, o družbenih predsodkih, zgrešenih idejah v medicini, o delovanju sodišč, ugotavljanju (ne)prištevnosti in še posebej o posestniškem odnosu javnosti do zasebnosti.

  • Bolj primernoza odrasle
   VezavaTrda
   Število strani302
   AvtorKate Summerscale
   PrevodMaja Ropret
   Založnik slovenske izdajeZaložba Zala

  16 ostali izdelki v isti kategoriji: