Knjiga Sramota gospe Robinson (Mrs. Robinson's disgrace) Povečaj

Knjiga Sramota gospe Robinson
(Mrs. Robinson's disgrace)

Sramota gospe Robinson je vznemirljiva, resnična zgodba o ljubezni in sanjarjenju, o puritanski družbi in krhkih mejah zasebnosti.
Več informacij

Cena z DDV:
32,55 €
- +

Dobavljivost: Na zalogi pri dobavitelju

Predviden datum dostave: četrtek, 18.7.2024

Predviden datum dostave je zgolj informativen. Vedno se trudimo, da naročene izdelke prejmete čimprej. Za dostavo naših paketov skrbi podjetje DPD, ki dostavo praviloma vrši v dopoldanskem času. Več o dostavi

 • Ko je Isabella Robinson na zabavi leta 1850 spoznala elegantnega Edwarda Lana, je bila nad njim očarana. “Zanimiv je,” je zapisala v svoj intimni dnevnik, kamor je izlivala vse svoje srce: od razočaranja nad grabežljivim in pustim možem do hrepenenja po ljubezni, strasteh in osebni rasti …

  Dnevnik je pozneje služil kot dokaz za njeno prešuštvo v eni od najbolj razvpitih razvez 19. stoletja: brali so ga na sodišču, objavljali so ga takratni časopisi. Tedanjemu moralno dvoličnemu svetu je razkril vse njene škandalozne skrivnosti.

  Sramota gospe Robinson je vznemirljiva, resnična zgodba o ljubezni in sanjarjenju, o puritanski družbi in krhkih mejah zasebnosti.

  Pisateljica oživi celovito osebnost ženske in utrip stroge viktorijanske družbe. Roman odpira številna, še danes aktualna vprašanja o položaju ženske, razpadu zakonske zveze, delitvi premoženja in otrok, o družbenih predsodkih, zgrešenih idejah v medicini, o delovanju sodišč, ugotavljanju (ne)prištevnosti in še posebej o posestniškem odnosu javnosti do zasebnosti.

 • Bolj primerno za odrasle
  Vezava Trda
  Število strani 302
  Avtor Kate Summerscale
  Prevod Maja Ropret
  Založnik slovenske izdaje Založba Zala

15 ostali izdelki v isti kategoriji: