Darilni paket olja Kocbek - 3 x 100 ml
(Kocbek)

Darilni paket kvalitetnega olja oljarne Kocbek vsebuje vsebuje tri 100 ml stekleničke olja, zapakiranega v lični darilni embalaži. Štajersko prekmursko bučno olje, hladno stiskano bučno in hladno stiskano sončnično olje.
Več informacij

Cena z DDV:
24,90 €
- +

Dobavljivost: Na zalogi pri dobavitelju

Predviden datum dostave: ponedeljek, 25.3.2024

Predviden datum dostave je zgolj informativen. Vedno se trudimo, da naročene izdelke prejmete čimprej. Za dostavo naših paketov skrbi podjetje DPD, ki dostavo praviloma vrši v dopoldanskem času. Več o dostavi

  • Darilni paket olja Kocbek - 3 x 100 ml

    Darilni paket kvalitetnega olja oljarne Kocbek vsebuje tri 100 ml stekleničke olja,
    zapakiranega v lični darilni embalaži.

    Lepo darilo za vse ljubiteljice in ljubitelje kulinarike.

    Vsebina paketa:

    • Štajersko prekmursko bučno olje Kocbek - 100 ml
    • Hladno stiskano bučno olje Kocbek - 100 ml
    • Hladno stiskano sončnično olje Kocbek - 100 ml

    Štajersko prekmursko bučno olje Kocbek

    Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija je zaščiteno ime za bučno olje v EU in je pridelano iz bučnih semen najboljše kvalitete s temeljitim nadzorom proizvodnega procesa po tradicionalnem postopku. Glede na pridobivanje ostalih rastlinskih olj je predelava bučnih semen v Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija specifična in različna. Olje je pridobljeno z mehanskim procesom in z uporabo toplote, brez uporabe in dodajanja aditivov, rezultat česar je visoko kvalitetno bučno olje. Olje ima ugodno maščobno kislinsko sestavo, in sicer vsebuje okrog 20% nasičenih maščobnih kislin, okrog 30% mono nenasičenih maščobnih kislin in okrog 50% poli nenasičenih maščobnih kislin. Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija je bogat vir tokoferolov, kajti olje vsebuje okrog 40 mg vitamina E v 100 g olja.

    Hladno stiskano bučno olje Kocbek

    Hladno stiskano bučno olje s temno zeleno etiketo in zlatim logotipom KOCBEK je narejeno iz izbranih in prečiščenih bučnih semen najvišje kakovosti. Pri postopku hladnega stiskanja ni nobene obdelave semena. Semena se ne meljejo, ne segrevajo ali pražijo, temveč se samo iz celih semen iztisne olje. Olje je zaradi tega nekoliko svetlejše – zeleno rdečkaste barve, zelo nežnega vonja in okusa, ki je enak okusu surovega bučnega semena. Olje zaradi postopka hladnega stiskanja ohrani vse hranilne snovi (vitamine in minerale), ki so jih vsebovala semena. Hladno stiskano bučno olje zelo koristno vpliva na delovanje moške prostate.

    Hladno stiskano sončnično olje Kocbek

    Hladno stiskano sončnično olje lahko uporabljamo tudi za pripravo vseh vrst solat, marinad in ostalih vrst hladnih jedi, pri postopkih temperaturne priprave hrane (dušenje, pečenje), pa se doda olje v zadnji fazi kot začimba, oziroma kalorični dodatek. Ker hladno stiskano olje vsebuje veliko poli nenasicenih maščobnih kislin znižuje plazemski holesterol in vpliva na veliko ostalih procesov v našem telesu.

    Oljarna Kocbek

    Zgodba oljarne Kocbek se je začela davnega leta 1929, ko se je Alojz Kocbek s svojo ženo Antonijo odločil za proizvodnjo najkvalitetnejših olj. Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK.

    Olja proizvajajo iz izbranih in prečiščenih semen z najmanj 98% čistostjo, po naravnem postopku, brez kakršnihkoli dodatkov (barvil, antioksidantov,...). Njihova posebnost so hladno stiskana olja, predvsem hladno stiskano bučno olje, z leti pa so v svojo ponudbo dodali tudi druge izdelke, med drugimi tudi kvalitetne ročno izdelane čokolade.

  • Količina 3 x 100 ml

18 ostali izdelki v isti kategoriji: