Darilni paket bučnega olja in čokolade
(Kocbek)

Darilni paket čokolade in bučnega olja Kocbek vsebuje 250 ml Štajersko prekmurskega bučnega olja in 50 g ročno izdelano temno čokolado z dodanimi praženimi bučnimi semeni in oljem, zapakirano v lični darilni embalaži.
Več informacij

Cena z DDV:
19,90 €
- +

Dobavljivost: Čokolade bodo na voljo jeseni

Predviden datum dostave: datum dostave ni znan

Predviden datum dostave je zgolj informativen. Vedno se trudimo, da naročene izdelke prejmete čimprej. Za dostavo naših paketov skrbi podjetje DPD, ki dostavo praviloma vrši v dopoldanskem času. Več o dostavi

 • Darilni paket bučnega olja in čokolade Kocbek

  Darilni paket čokolade in bučnega olja Kocbek vsebuje 250 ml Štajersko prekmurskega bučnega olja in 50 g ročno izdelano temno čokolado z dodanimi praženimi bučnimi semeni in oljem, zapakirano v lični darilni embalaži.

  Lepo darilo za vse ljubiteljice in ljubitelje kulinarike.

  Vsebina paketa:

  • Štajersko prekmursko bučno olje Kocbek - 250 ml
  • Ročno izdelana temna čokolada s praženimi bučnimi semeni in oljem Kocbek - 50 g

  Štajersko prekmursko bučno olje Kocbek

  Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija je zaščiteno ime za bučno olje v EU in je pridelano iz bučnih semen najboljše kvalitete s temeljitim nadzorom proizvodnega procesa po tradicionalnem postopku. Glede na pridobivanje ostalih rastlinskih olj je predelava bučnih semen v Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija specifična in različna. Olje je pridobljeno z mehanskim procesom in z uporabo toplote, brez uporabe in dodajanja aditivov, rezultat česar je visoko kvalitetno bučno olje. Olje ima ugodno maščobno kislinsko sestavo, in sicer vsebuje okrog 20% nasičenih maščobnih kislin, okrog 30% mono nenasičenih maščobnih kislin in okrog 50% poli nenasičenih maščobnih kislin. Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija je bogat vir tokoferolov, kajti olje vsebuje okrog 40 mg vitamina E v 100 g olja.

  Temna čokolada s praženimi bučnimi semeni in oljem

  Čokolada je ročno izdelana in ima najmanj 54% kakavovega deleža.
  Čokoladi so dodana rahlo slana, ročno prebrana pražena bučna semena in bučno olje.
  Harmonija avtohtonih slovenskih okusov.

  Oljarna Kocbek

  Zgodba oljarne Kocbek se je začela davnega leta 1929, ko se je Alojz Kocbek s svojo ženo Antonijo odločil za proizvodnjo najkvalitetnejših olj. Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK.

  Olja proizvajajo iz izbranih in prečiščenih semen z najmanj 98% čistostjo, po naravnem postopku, brez kakršnihkoli dodatkov (barvil, antioksidantov,...). Njihova posebnost so hladno stiskana olja, predvsem hladno stiskano bučno olje, z leti pa so v svojo ponudbo dodali tudi druge izdelke, med drugimi tudi kvalitetne ročno izdelane čokolade.

19 ostali izdelki v isti kategoriji: