Darilni paket - Pomurska strast - olje, maslo, bučna semena (Kocbek) Povečaj

Darilni paket - Pomurska strast - olje, maslo, bučna semena
(Kocbek)

Darilni paket Pomurska strast vsebuje: štajersko prekmursko bučno olje 250 ml, maslo z bučnim oljem in pražena slana bučna semena v kozarčku 145g, zapakirano v lični darilni embalaži.
Več informacij

Cena z DDV:
39,90 €
- +

Dobavljivost: Na zalogi pri dobavitelju

Predviden datum dostave: četrtek, 18.7.2024

Predviden datum dostave je zgolj informativen. Vedno se trudimo, da naročene izdelke prejmete čimprej. Za dostavo naših paketov skrbi podjetje DPD, ki dostavo praviloma vrši v dopoldanskem času. Več o dostavi

 • Darilni paket -  Pomurska strast - olje, maslo, bučna semena (Kocbek)

  Nov darilni komplet, ki bo v vaših brbončicah pustil pečat Pomurja!

  Zgodba novega darilnega kompleta se v tej kombinaciji povezuje z znanjem in tradicijo gostilne Rajh, ki slovi po domačih prekmurskih specialitetah iz leta 1969. Z bučnim oljem smo prefinjeno zmešali maslo, ki ga boste lahko uporabili v vaši kuhi na različne načine. Dodali smo še pražena slana bučna semena, ki bodo poskrbela za zaključek okusa, ki ga v Pomurju ne primanjkuje!

  Lepo darilo za vse ljubiteljice in ljubitelje kulinarike.

  Vsebina paketa:

    • štajersko prekmursko bučno olje 250 ml,
    • maslo z bučnim oljem
    • pražena slana bučna semena v kozarčku 145g

  Štajersko prekmursko bučno olje Kocbek

  Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija je zaščiteno ime za bučno olje v EU in je pridelano iz bučnih semen najboljše kvalitete s temeljitim nadzorom proizvodnega procesa po tradicionalnem postopku. Glede na pridobivanje ostalih rastlinskih olj je predelava bučnih semen v Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija specifična in različna. Olje je pridobljeno z mehanskim procesom in z uporabo toplote, brez uporabe in dodajanja aditivov, rezultat česar je visoko kvalitetno bučno olje. Olje ima ugodno maščobno kislinsko sestavo, in sicer vsebuje okrog 20% nasičenih maščobnih kislin, okrog 30% mono nenasičenih maščobnih kislin in okrog 50% poli nenasičenih maščobnih kislin. Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija je bogat vir tokoferolov, kajti olje vsebuje okrog 40 mg vitamina E v 100 g olja.

  Oljarna Kocbek

  Zgodba oljarne Kocbek se je začela davnega leta 1929, ko se je Alojz Kocbek s svojo ženo Antonijo odločil za proizvodnjo najkvalitetnejših olj. Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK.

  Olja proizvajajo iz izbranih in prečiščenih semen z najmanj 98% čistostjo, po naravnem postopku, brez kakršnihkoli dodatkov (barvil, antioksidantov,...). Njihova posebnost so hladno stiskana olja, predvsem hladno stiskano bučno olje, z leti pa so v svojo ponudbo dodali tudi druge izdelke, med drugimi tudi kvalitetne ročno izdelane čokolade.

17 ostali izdelki v isti kategoriji: