BIO Štajersko prekmursko bučno olje "Matt edition" (Kocbek) Povečaj

BIO Štajersko prekmursko bučno olje "Matt edition"
(Kocbek)

Darilni paket kvalitetnega BIO štajerskega bučnega olja oljarne Kocbek "Matt edition" je navdihnjen iz daljnega vzhoda. Gre za posebno polnitev v nekoliko drugačni steklenici v ročno izdelani darilni embalaži. Prava paša za oči in brbončice.
Več informacij

Cena z DDV:
37,90 €
- +

Dobavljivost: Na zalogi pri dobavitelju

Predviden datum dostave: četrtek, 25.4.2024

Predviden datum dostave je zgolj informativen. Vedno se trudimo, da naročene izdelke prejmete čimprej. Za dostavo naših paketov skrbi podjetje DPD, ki dostavo praviloma vrši v dopoldanskem času. Več o dostavi

  • BIO Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija - črna etiketa (Kocbek)

    Darilni paket kvalitetnega BIO štajerskega bučnega olja oljarne Kocbek "Matt edition" je navdihnjen iz daljnega vzhoda. Gre za posebno polnitev v nekoliko drugačni steklenici v ročno izdelani darilni embalaži. Prava paša za oči in brbončice.

    Lepo darilo za vse ljubiteljice in ljubitelje kulinarike.

    Vsebina paketa:

    • Bio Štajersko prekmursko bučno olje, 350 ml
    • Ročno izdelana škatla z zapiranjem na magnet

    BIO Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija - črna etiketa

    V oljarni Kocbek so BIO Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija označili s črno etiketo. Bio Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija je od leta 2013 uradno slovenski proizvod (olje zaščiteno z geografsko označbo), ki je registriran v evropski uniji. Na območju Štajerske in Prekmurja je dolgoletna tradicija pridelave oljnih buč in predelave bučnih semen v bučno olje, ki sega v 18. stoletje. O tem priča prva stiskalnica, ki je bila ustanovljena na Štajerskem že leta 1750.

    V oljarni Kocbek še danes ohranjajo tradicijo predelave, ki so jo začeli leta 1929. Sodelujejo z lokalnimi (domačimi) pridelovalci in uporabljajo izključno surovino (bučna semena) slovenskega porekla.

    Bio Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija z zaščiteno geografsko označbo je jedilno nerafinirano olje, proizvedeno s stiskanjem praženih bučnih semen, katera so pridobljena iz buč (Cucurbita pepo) in predelana na območju Štajerske in Prekmurja. Je temno zelene do rdeče barve, z značilnim aromatičnim vonjem in okusom.*

    V oljarni Kocbek so (glede na načina mletja bučnih semen) BIO Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija označili s črno etiketo. Pri postopku toplega stiskanja za ta olja, se semena meljejo v valjčnem mlinu, kjer sta valja iz kovine.

    Olje ima ugodno maščobno kislinsko sestavo, in sicer vsebuje okrog 18 g nasičenih maščobnih kislin, okrog 32 g mono nenasičenih maščobnih kislin in okrog 50 g poli nenasičenih maščobnih kislin.**

    Bio Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija je bogat vir tokoferolov, kajti olje vsebuje okrog 50 mg vitamina E v 100 g olja.**

    Oljarna Kocbek

    Zgodba oljarne Kocbek se je začela davnega leta 1929, ko se je Alojz Kocbek s svojo ženo Antonijo odločil za proizvodnjo najkvalitetnejših olj. Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK.

    Olja proizvajajo iz izbranih in prečiščenih semen z najmanj 98% čistostjo, po naravnem postopku, brez kakršnihkoli dodatkov (barvil, antioksidantov,...). Njihova posebnost so hladno stiskana olja, predvsem hladno stiskano bučno olje, z leti pa so v svojo ponudbo dodali tudi druge izdelke, med drugimi tudi kvalitetne ročno izdelane čokolade.

    *Povzetek iz potrjene specifikacije za Štajersko prekmursko bučno olje  št.324-55/01/58 GIZ Golica), potrjenega s strani Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v skladu s predpisom, ki ureja postopke za priznavanje označb posebnih kmetijskih pridelkov oziroma živil. In pravilnika sprejetega na podlagi tretjega odstavka 46. člena Zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 54/00, 52/02 – ZDU-1 in 58/02 – ZMR-1) o geografski označbi Štajersko prekmursko bučno olje, ki ga je izdal minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
    **V skladu z določili iz 1.odstavka 8.člena Uredbe 1924/2006 in njene priloge.
    ***V skladu z določili iz 1.odstavka 8.člena Uredbe 1924/2006 in njene priloge. ŠPBO je bogat vir tokoferolov, vezanih na vsebnost vitamina E, saj jih izdelek vsebuje v znatni količini, določeni v Prilogi Direktive 90/496/EGS oz določenih z odstopanji, odobrenimi v členu  7 Uredbe (ES) št. 1925/2006.

  • Količina 350 ml

18 ostali izdelki v isti kategoriji: